"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

Eurovision Song Contest

Posted by boksoppa på 16 maj 2009

Ikväll blir det ESC för hela slanten. Nettan och Freppa kommer över och grillar först, sedan blir det aktivt TV-tittande 😉 Vi ringde och röstade på Malena på Mello och dessutom är hon ju nästan härifrån vilket gör det hela ännu lite bättre… Egentligen hyser jag inga större förhoppningar om en svensk vinst, men det ska bli jättekul att titta ändå. Kommer från en familj där ESC är en högtid som alltid firats med god mat och anteckningar om vilka länders låtar som varit värda att spela in på videon. Dessa videor (från -85 om jag inte minns helt fel) tittades flitigt på av mig och min syster, kompisar och kusiner! Vi hade t om ”lekar” där vi fick ett varsitt nummer och bestämde att ”Nästa artist är du eller din man”. Kommer ihåg att min syster blev så ledsen en gång när hon blev Arja Saijonmaa, när hon sjöng ”Högt över havet” *haha* Undra om det är några ungar som roar sig med liknande lekar nuförtiden?

Tommy är ute och går med Sigrid och jag har äntligen lite tid att ”göra vad jag vill”. Det där med att göra vad man vill trodde jag väl aldrig skulle bli diska, bädda och sortera Sigrids kläder! Det känns faktiskt lite sorgligt att hon växer så mycket. Alla kläder hon hade som ”liten” är nu urvuxna och undanlagda. Även om livet börjar bli mycket lättare nu när hon inte har ont i magen, sover hela nätter med 1-2 korta amningar och sitter och skrattar i sittern när jag lagar mat etc. så saknar jag tiden då hon var pytteliten och bara behövde sova, bli buren, bajsade 10 gånger per dygn och åt 5 gånger per natt… Fast skulle jag få ett sånt dygn nu skulle jag nog ta tillbaka det jag nyss skrev!

Nu kom Tommy tillbaka och jag ska fortsätta plocka lite. I kylen står (förhoppningsvis) supergoda panna cottor och väntar på att få ätas upp.

Just ja, idag är det precis ett år sedan vi fick ett plus på stickan! Oj, vad mycket som hänt under det senaste året. Giftermål och bebis! Finns inte så mycket ”större” händelser!

004
Visst är Sigrid lik sin storebror? (Godisråttesjal från Me&I som bandana)

Annons

4 svar till “Eurovision Song Contest”

  1. Nettan =) said

    Tack för en mysig schlagerkväll! 🙂 Supergod panacotta, kommer inte riktigt ihåg vad du sa det var i, ringer om receptet. Siggan växer bautafort 🙂 Är så kul att hälsa på nu när hon hänger med lite mer och skrattar och gestikulerar. Ser framemot en pratglad liten tjej som vi kan skratta med och åt för det tror jag att det blir. Är så skoj nu när man kan börja skönja liten början till en personlighet – härligt! Freppa fick fina bilder i söndags 🙂 Kram på er!!!

  2. Nettan =) said

    🙂 Ja, han är duktig han min man! 🙂

  3. johanna said

    sötnos siggan säger jag bara!! miss her!! puss på siggan!!Nu ska jag till skansen o kolla på djuren! / arja saijoma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: