"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

Någonting

Posted by boksoppa på 21 januari 2009

39+2

Någonting verkar kanske vara på gång. Inte för att jag fött barn tidigare, men tiden är inne och jag märker att någonting börjar hända med mig. I helgen mådde jag jättekonstigt; var yr, det svartnade för ögonen, mådde illa, kändes som att jag skulle börja grina utan anledning, tröööött… Fortsatt vara yr så fort jag är uppe/ute och mår lite allmänt konstigt. Var hos barnmorskan idag och hade förhöjt blodtryck, som ska kollas upp extra nästa vecka. Är tydligen väldigt vanligt att man får förhöjt blodtryck mot slutet, men det får inte blir för högt, därför vill de kolla upp det kontinuerligt. Igår kväll fick jag ont i magen, kändes som magknip/mensvärk långt ner och efter ett litet tag släppte det för att komma tillbaka några gånger till. Gjorde inte direkt ont, men det var på ett sätt jag inte direkt kännt tidigare.

Jag berättade detta för barnmorskan som log lite underfundigt samtidigt som hon också sa att om man får högt blodtryck kan förlossningen sätta igång för att kroppen vill bli av med ”extra börda” (något liknande sa hon iaf)… Hmmm – får se.

Eftersom nästan alla jag känner har gått över tiden så förväntar jag mig nästan att jag också ska gå över 14 dagar, men det behöver ju inte bli så. Vi har pratat med Plupp och kommit fram till att fredag blir bra – imorgon kväll kommer ”Boksoppa-tjejerna” hit och äter soppa och diskuterar bok. Innan dess måste jag hinna klart med månadens bok El choco, speciellt eftersom det var jag som valde den 😉 Men hittills är den jättebra, så det ska jag nog få till!

3 svar till “Någonting”

 1. Åh, hoppas plupp kommer snart! 🙂
  Jag fick också som mensvärk när mitt startade, fast mitt gick ju så himla fort också endel har ju mensvärksliknande i flera dagar innan! Är glad att jag slapp det..
  Hoppas du ser fram emot förlossningen för det var riktigt häftigt!
  Nu ska jag hålla tummarna att plupp kommer snart 🙂

 2. Finna said

  Haha, va bra att ni bestämt med Plupp när h*n ska komma! 😀 Kul att det verkar vara på gång. KRAM och lycka till!!

 3. Emma said

  Åhh, så spännande!! Önskar att jag också hade lika nära ”mål” 😛 Hoppas allting är bra med er och att Plupp kommer snart! Varma kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: