"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

Börjar komma ikapp…

Posted by boksoppa på 14 juni 2008

8+2

Jag är i vecka 9 och nu börjar jag faktiskt inse att jag är gravid. Mår illa, är yr, trött och nojjig över alla regler kring vad man får och inte får äta som gravid. Egentligen tänker jag att man klarar sig allra bäst med ett sunt förnuft men ibland är det svårt att låta bli alla konstiga tankar. Som igår, jag var på planeringsdag med min arbetsgrupp hos en kollega som bjöd på lunch. I solen, vid havet i hennes alldeles underbara hus bjöd hon på varmrökt lax (vaccumförpackad!), romsås och kokt potatis (såå gott) och eftersom jag inte har eller vill avslöja något på jobbet ännu så åt jag en liten bit. När jag kom tillbaka till jobbet gick jag in på livsmedelsverkets hemsida och fick bekräftat att det inte är ett bra val som gravid. Men, ibland är det svårt att vara ”perfekt” och jag tror att om man undviker alkohol, cigaretter och uppenbart ohälsosamma saker så är det bättre att ”synda” ibland än att gå runt och vara orolig. Den mentala hälsan hos modern påverkar nog fostret en del även den!

Annons

4 svar till “Börjar komma ikapp…”

 1. Linda said

  Kikar in hos dig också och säger hej! Och även grattis!
  Dags i januari för dig också antar jag?

  Det är nog ingen fara om man någon gång äter fel sak, men när man kan så går det ju att undvika vissa saker.. och som du säger så är det ju viktigast att man försöker leva bra, undvika alkohol och cigaretter.

 2. Linda said

  Det var jag som skrev hos dig nyss… Hmm.. när du modererar den kommentaren skulle du då kunna ta bort min andra hemsideadress då jag än så länge är lite hemlig med min graviditet där?

 3. Jennie said

  Den är borta – men jag ska kika in där om jag nu kommer ihåg adressen – var lite snabb med raderingen 😉

 4. Caroline said

  Vad betyder detta… 8+2 osv… är det att du är i vecka 8 men gått två veckor in i vecka 9 kanske?? Hmm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: