"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

Äntligen värme

Posted by boksoppa på 25 april 2009

22 grader ute (iofs i solen) och klockan är över sex! Idag har vi varit ute hela dagen och städat altanen, möblerat om lite därute och köpt en matta och en duk till bordet. En härligt knallfärgad för att sommarkänslan riktigt ska infinna sig.

Sigrid har legat ute på fällen eller suttit i BabyBjörnen hela dagen ute. Hoppas, hoppas att hennes kolik har get med sig. Ja, BVC-tanten konstaterade att det lät som kolik och det kändes skönt att ”få ett kvitto” på att hon verkligen har ont och att det är därför hon skriker. Det känns ju självklart hemskt att hon ska behöva ha så ont, men skönt ändå att veta att det inte är någonting jag/vi gör fel utan det är hennes tarmar som inte är rikigt klart utvecklade ännu… Men faktiskt så har hon varit mycket bättre sista veckan. Bara kolik-skrikigt en kväll, men efter att vi tog av henne kläder och blöja, använde en massa olja och gav henne magmassage lugnade hon ner sig och somnade.

Hon börjar bli så stor nu; få en egen personlighet och när hon inte har ont ser man hur nöjd och glad bebis hon verkar vara. Skrattar, jollrar och följer intresserat omgivningen. Hoppas verkligen att hon slipper sin kolik snart. (Det kallas även för ”tremånaders-kolik” för att den går över ungefär då, vilket ju är alldeles snart).

Snart ska vi grilla. Mmm… Fläskytterfilé med en stor sallad med bland annat fetaost. Kanske att jag gör ett litet foliepaket med Camembert för efterglöden som vi äter tillsammans med hjortronsylt (av surt förvärvade hjorton som maken plockade med risk för sitt liv förra sommaren, pga närvaron av björn). Gott, men GI-anpassat för nu ska 10 kilo bort och i september ska jag glassa på Cypern i en bikini och UTAN valkar! Dammit!

006

Annons

2 svar till “Äntligen värme”

  1. Finna said

    Va härligt det låter att kunna njuta av våren med Sigrid. Hoppas att koliken ger med sig snart!! Själv blir det ju höst och vinter när våran lilla kille kommer, men det får gå det med. Jättefin bild, söta kläder!! KRAM och lycka till med GI:andet! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: