"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

Peppar, peppar…

Posted by boksoppa på 24 februari 2009

Helt otroligt, men efter en timme med en ihärdig barnmorska lärde sig Sigrid att suga utan amningsnapp!
Både igår och idag har vi klarat av det själva (är hon för hungrid eller arg slänger jag på amningsnappen dock).

Dessutom (mer ”peppar, peppar”) har vi matat henne med flaska med utpumpad mjölk på natten, vilket inneburit att hon två nätter i rad har sovit från 20.00 till 7.00 med avbrott för matning (vilket tar ca en timme per gång). Då får även jag mer sömn eftersom en av matningarna sköts av pappan.

Idag har mormor varit här och vi har varit ute på en skön vinterpromenad. Hon hade även med sig semlor så ikväll blir det återigen en semla till Mästarnas mästare. Gott!

Imorgon ska jag äntligen till naprapaten Johan. Har varit hos honom tidigare ett par gånger och även om jag tycker att det är obehagligt med ”smällen” så är det så skönt när man går därifrån. Känns som att man svävar… Under hela graviditeten har jag längtat efter en rejäl massage och efter att ”knäcka till” min rygg. Nu med timmar av amning och bebisbärande har det inte direkt blivit bättre och varje gång jag sträcker på ryggen knakar det till i några kotor.

Imorgon kväll ska jag iväg på en föreläsning med ”Fett-doktorn” Annica Dahlqvist. Det ska bli spännande och även om hon kanske är lite väl extrem i sina åsiker är jag helt av uppfattningen att kostrekommendationerna i Sverige bör revideras då vetenskapliga belägg finns för att kolhydrater i de mängder som idag förespråkas av Livsmedelsverket inte är hälsosamt. (Nu har folkhälsovetaren i mig även fått säga sitt i inlägget – hjärnan måste hållas lite i trim undet föräldraledigheten).

Annons

4 svar till “Peppar, peppar…”

  1. Hej! Har du hyrt pump på BB? Hur funka det? Och var den bra?

  2. Finna said

    Skönt att det funkar utan amningsnapp och att hon även tar flaska! Kul att komma iväg på föreläsning kan jag tänka mig. Och tack för fina ord hos mig – jag förstår att det är svårt att hinna med internet just nu. Kanske därför du inte uppat med så många bilder på Sigrid? KRAM!!

  3. johanna said

    vad härligt att amningen är igång!! och att du äntligen får lite mer sömn! kul vi ses juh på lördag, då ska jag ta med sigrid på en liten vinterpromenad!! pussa sigrid från moster!!

  4. Åh =/ jag har tappat bort lösenordet, kan man få det igen? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: