"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

CTG

Posted by boksoppa på 06 januari 2009

37+1

Under helgen reflekterade jag över att Plupp inte rört sig så mycket som tidigare. Vet att det går lite i perioder (har gjort så under hela graviditeten) men började tänka på det mer och mer. Pratade med min svägerska som är barnmorska på söndagkvällen bara för att få lite råd. Trodde att hon skulle säga att det var helt normalt och berodde på att det fanns så lite plats kvar i magen, men det gjorde hon inte och rådde mig att ringa förlossningen direkt och be om att få göra en koll… Usch! Då blev jag extra orolig!

Iaf så ringde jag och vi fick komma in på en gång. Det var lugnt på avdelningen och lite skönt att få se igen hur det ser ut där uppe. Var på ultraljud där i somras också så vi vet ju var det är, men lite spännande är det ju alltid att vara på en förlossningsavdelning! En barnmorska tog emot och satte CTG-band på magen för att registrera Plupps hjärtljud och mina eventuella sammandragningar. Sedan lämnades vi ensamma på rummet i cirka en halvtimme (längre eftersom det precis var skiftbyte). Plupps hjärta slog högt och fort. Intressant att se hur mycket pulsen skiljer sig på bara några sekunder, från 136-185 (med ett snitt på lite över 150) rapporterade Tommy som såg alla registreringar. Självklart började Plupp sparka en del mot banden som spände över magen då med. När vi mätt klart kom en ny barnmorska in och sa att vi fick åka hem. Inga konstigheter. Klart!

Igår sparkade Plupp hela dan och idag är det också livat, så det var väl bara nåt tillfälligt att det var lugnt ett tag. Men skönt att kolla upp en gång för mycket iaf. Hann t om med tänka när vi åkte upp; tänk om de säger att det är något fel och bestämmer sig för att vi måste göra kejsarsnitt och så är helt plötsligt Plupp här! (Tänker fortfarande att det är långt kvar ;-))

Lite kvar att ordna och förbereda innan jag är ”redo”. Igår var vi på Ikea och handlade lite smått och gott. Letar efter madrass och små bäddset till min gamla vagga, vilket verkar vara omöjligt. Slutar väl med tygaffären och egenhändigt sydda grejer. Jobbar imorgon och en dag nästa vecka och är hemma sedan, så förhoppningsvis finns det tid att pyssla lite med sådant då.

På tal om jobb så känns det konstigt att bara åka dit två gånger till och sedan vara borta i ett år! Har tidigare identifierat mig en hel del men jobb och allt som har med det att göra, men det är verkligen som folk säger: Hjärnan stänger av under graviditeten och fokus hamnar någon helt annan stans (vilket ju är tur!). Eftersom jag dessutom börjar bli rätt trött nu så känns det bara skönt att inte behöva koncentrera sig så mycket mer. (Har dock ett möte om två projekt med budgetproblem som måste redas ut imorgon – Puh!)

Annons

4 svar till “CTG”

 1. ämma said

  Skönt att allting var som det ska! Och det är ju faktiskt som de säger; hellre åka in en gång för mycket än en gång för lite 🙂

 2. Finna said

  Skönt att allt var bra med Plupp!! Hoppas att du får ork och inspiration och sy bäddset då – det skulle jag aldrig ha tålamod till. KRAM!!

 3. Camilla said

  Hej
  Skönt att allt är bra med dig och plupp!!! Jag väntar med spänning på att få det där sms:et från dig 🙂
  Vill tipsa dig om barnens hus som jag vet har bäddset och täcken/kuddar mm för vagga/vagn. Antar att de även har madrasser för jag tycker de har allt!
  Sköt om dig och magen!
  Kram kram

 4. annah said

  Om det är lugnt i magen är ett tips att dricka eller äta kallt, då brukar det bli lite fart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: