"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

Mental träning

Posted by boksoppa på 12 november 2008

29+2

Igår träffade jag ett utökat gäng blivande mammor på en fika i stan. Vi var elva stycken med beräknad förlossning i närheten i tid som fikade och pratade. Det var jättetrevligt. Gefle Dagblad gör en reportageserie om en tjej i gruppen och det var både reporter och fotograf med igår. På måndag blir det att hålla ögonen öppna och se om man fastnade på nån bild 😉

Samma tjej hade även (otroligt snällt gjort) kopierat CD-skivor med ”mental-träning-höjdaren” Lars-Eric Uneståhl till oss alla. Idag på eftermiddagen la jag mig ner i soffan och lyssnade på ett spår som handlade om förlossningsförberedelser. Där pratar han bland annat om att programmera hjärnan till att sammandragningarna under förlossningen inte kommer att uppfattas som smärta utan som ett tryck och en press nedåt, samtidigt som sammandragningarn ska ge hjärnan en signal om att låta alla muskler i kroppen (förutom de som måste arbeta) slappna av. Jag tror absolut att det fungerar, om man bara tränar tillräckligt. Kropp och psyke är nog mycket mer sammanlänkade än vi vanligen tror.

Imorgon ska vi äntligen få träffa Emmie som föddes för tre veckor sedan. Ser jag verkligen fram emot. Dessutom vet jag en liten hemlighet… 😉 Jag tackar för förtroendet och är jätteglad!

Annons

2 svar till “Mental träning”

  1. Lina said

    Innan Malou kom till världen var det en barnmorska som sa till mig:
    -Tänk att för varje värk är du ett steg närmare att träffa din bebis.
    Det samt att tänka om smärtan till något positivt istället för negativt hjälpte verkligen…..men då hade jag en väldigt lätt förlossning också. Det går säkert hur bra som helst! kram kram

  2. Linda said

    På profylaxen fick vi också uppmaningen om att se på varje värk som något positivt… som ett steg närmare bebisen. Ska också öva massor på att slappna av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: