"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

Simma lugnt

Posted by boksoppa på 07 november 2008

28+3

Idag var jag hemma från jobbet. Jag har fått en halvtids sjukskrivning under ca en månad på grund av ”stressrelaterade” problem. Jag: En överambitiös person med ett jobb som kan kräva hur mycket som helst och känslan och attityden av att jag måste ta/ha ansvar för alla delar för att det ska bli ”riktigt gjort” i kombination med graviditet och att kroppen faktiskt automatiskt trappar ner (även om ”mindet” inte gör det) slutade iaf för mig med hjärtklappning, yrsel, andnöd och otrolig trötthet. Grinade varje kväll av outgrundliga anledningar (trötthet, stress, osäkerhet över jobb, barn, familj etc.) tills barnmorska och läkare föreslog en deltids sjukskrivning. Tanken skulle nog aldrig ha slagit mig själv. Första dagarna jag var hemma kände jag mig som totalt misslyckad, en sån som bara satt hemma och var onyttig medan alla andra jobbade och levde riktiga liv. När det sedan började gå upp för mig att otroligt många andra männskor i min närhet, unga, pigga, ambitiösa tjejer på olika sätt gått igenom väldigt liknande saker började jag slappna av och känna att jag faktiskt är i ”gott sällskap”. Kanske till och med så att det är en viss typ av människor som drabbas och att det faktiskt är sådana människor jag även omger mig med ovetandes. För att vi är lika…

Nu har jag fått så mycket stöd i detta att jag tar till mig alla goda råd om att bara ta det lugnt. Använda sjukskrivningen till att slappna av, ta långa promenader, göra yoga, tända ljus, läsa böcker. Att jag dessutom inet bara gör det för min skull utan också för att bebisen i magen ska må bra och få en lugn mamma framöver.

Idag var jag och simmade med min mamma. Tidigare har jag alltid simmat 1 000 m utan större ansträngning. Senast jag simmade var nästan ett år sedan tror jag därför blev jag väldigt nöjd med att jag och Plupp klarade 750 m idag. Som tur var kunde vi göra om ett tidigare inköpt gymkort till ett simkort, så nu jag har 7 gånger kvar på kortet att simma. Det ska jag verkligen passa på att göra under de dagar jag är hemma. Efter simningen åt vi Thai-buffé på ett ställe i närheten. Verkligen god mat och en jättebra ”sjukskrivningsdag”.

Imorgon ska jag klippa och färga håret (vet inte riktigt hur ännu, vill bara bli lite ny och fräsch) sedan ska jag träffa en kompis/kollega och fika. På kvällen ska jag och Nettan ut på lite tjejkväll. Jag kommer att förslå McGills pub eftersom de är de enda i stan som fattar att vissa som inte dricker alkohol ändå vill ha roligare drycker än Cola och Loka. Jever fun, here I come!

Annons

3 svar till “Simma lugnt”

 1. Erika "Auberj" said

  Känner igen mig också som Duktiga Flickan. Men sedan en tid tillbaka har jag bestämt mig för att sluta upp med de där dumheterna ; ) Jag har en lapp på min datorskärm där det står ”De som arbetar bra har alltid en känsla av att de skulle kunna arbeta mer”.
  Tänk på det!

  Det var ett bra citat – ska jag tänka på. Aldrig riktigt nöjd… *haha*
  Tack för senast! /Jennie

 2. Nettan =) said

  Tack för igår! Mys hade vi men synd att det blev Cheers då som ju inte har något what so ever i alkoholfri väg förutom läsk… trist det… kanske blir ändring snart, hoppas då.

  Absolut du ”duktiga flicka”, lyssna på de goda råden, här har du ju en till som du redan vet ;o) Sen vet vi ju inte alltid bäst heller, bara nästan alltid, hehe!

  Simma lugnt nu och ta hand om lillplupp!

  Kram!!

 3. Linda said

  Låter bra det där med sjukskrivningen. Ibland får man helt enkelt inse att som gravid orkar man inte lika mycket som vanligt. Jag tror att jag också ska försöka inse det snart… 😉 Stressar också lite för mycket just nu, och känner att jag inte räcker till. Funderar på att ta upp det imorgon när jag ska på läkarbesök. Vi måste ju faktiskt tänka på våra bebisar också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: