"Plupp" var en liten Sigrid

Livet med en bebis

Migrän

Posted by boksoppa på 22 juli 2008

13+5

Jag har i rätt många år haft migrän till och från i perioder. Började med akupunktur för några år sedan och märkte effekt, men det som gjorde störst skillnad var att sluta med p-piller vilket jag också gjorde för några år sedan. Sedan jag blev gravid är migränen tillbaka med besked och jag inser tydlig att det är hormonerna som påverkar. Efter att haft ont i huvudet i princip sedan i fredags kväll ringde jag till HC igår för att få en tid för att prata lite medicin. De gav mig en tid den 4 augusti. Inatt kunde jag knappt sova pga av värk och Alvedon (det man är hänvisad till som gravid) på kvällen och en till vid fyra på natten hjälpte inte. Imorse ringde jag till HC igen, efter att förökt med diverse privatpraktiserande läkare på semester, och sa att ”Detta funkar inte längre, jag har konstant ont i huvudet” och vips så fick jag en tid kl.15.20. (Inser att man nog måste släppa sitt ”trevliga, tillmötesgående beteende” och ”kräva” att få komma för att få en tid). Iaf så träffade jag en läkare som efter diverse tester tog upp sin FASS och medgav att det inte är lätt… Inga receptbelagda migänmediciner är ok för gravida. Ipren som jag ätit tidigare är inte heller helt bra, men det jag får ta i ”små mängder” och under den andra trimestern (alltså månad 4-6). Hoppas bara att jag vågar ta dem – finns vissa risker om man tar den tidigt i graviditeten, allstå första veckorna då organen bildas. Helst av allt hoppas jag ju att jag slipper migän helt och hållet…

Nu har jag min fina, fina klänning hemma. Den kom till återförsäljaren/sömmerskan igår och jag åkte dit och testade den. Just nu är den lite för stor, men jag har kommit in i en period då jag kommer att gå upp 300-400 gram i veckan, vilket betyder ca 3,5 kilo till bröllopet. (Enligt beräkningar såklart – det behöver ju inte stämma helt på mig). Otroligt skönt att veta att jag har den hemma iaf, eftersom leveranstiden kan vara rätt lång och vi ju fick ”panikbeställa” en med tanke på Plupps antågande. I värsta fall hade den dykt upp tio dagar före bröllopet och kanske behövts sys om… Nu finns det tid att växa och hinna ta ut den i nödfall.

2 svar till “Migrän”

  1. Ingo the best:) said

    Ok, I’m in a flow! Vad sägs om lite akupunktur nu mé! Det kan du få via arbetsmiljöutveckling u know. Det går ganska fort fram där enligt min erfarenhet.

    När ska du visa en bild på klänningen då? Eller är det emot traditionen? Kram ing

  2. Jennie said

    Ja… Hon som sätter nålar på mig annars vill inte sätta på gravida, men bra tips med Arbetsmiljöutveckling för då kan jag kolla vad de säger. Tycker de det är ok, så definitivt. Give me the needles!

    Jippie – nu har ju oxå du semester! Ta´t lugnt på Pride bara så de inte skrämmer dom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: